Een agrarische tekst vertalen

Voor verschillende producenten en leveranciers die in de land- en tuinbouw werkzaam zijn wij de vaste vertaalpartner. Hierdoor hebben wij voor veel talen direct een team bestaande uit een gespecialiseerde vertaler en proeflezer paraat. Zodra er een aanvraag voor een offerte bij ons binnenkomt wordt de tekst geanalyseerd en wordt gekeken hoe het betreffende vertaalteam het project binnen het lopende programma kan inpassen.

Een agrarische vertaling wordt bij ons altijd verzorgd door een native speaker vertaler met de juiste agrarische achtergrond. Kennis over het onderwerp van de tekst is namelijk van essentieel belang. In de loop der jaren hebben wij veel agrarische vertalingen verzorgd, varierend van beschrijvingen van fresia’s tot voorlichting voor telers.

Een professionele native speaker vertaler

Een agrarische vertaling wordt bij vertaalbureau VertaalExperts altijd verzorgd door een professionele, native speaker vertaler die is gespecialiseerd in het vertalen van agrarische teksten. Zo wordt ook het jargon goed vertaald. Zij weten precies hoe bijvoorbeeld productbeschrijvingen en instructies moeten worden vertaald. Doordat zij zijn opgegroeid in het land van de doeltaal zijn zij ook goed op de hoogte van de cultuur en de gebruiken van het land waarvoor de vertaling is bestemd.

Controle door een tweede vertaler

Omdat een agrarische vertaling betrouwbaar moet zijn wordt deze gecontroleerd door een tweede vertaler. Hij of zij controleert de vertaling op typefouten, spelling, grammatica en of de juiste terminologie is gebruikt. Zo worden eventuele foutjes er nog uitgehaald.

De lezers en gebruikers van de agrarische vertaling zullen de tekst volledig begrijpen en zien dat er aandacht is besteed. Zij voelen zich comfortabel bij de door u geleverde vertaling. En dat geeft vertrouwen!

Prima service: snel en deskundig. Erg tevreden over de professionaliteit.

Ank Wiggers, Office manager, Unifreezing BV

Voorbeelden van agrarische vertalingen

Enkele voorbeelden van agrarische vertalingen die wij regelmatig verzorgen:

  • Handleidingen
  • Instructies
  • Websites
  • Datasheets
  • Nieuwsbrieven
  • Communicatie tussen klanten en leveranciers

U kunt bij vertaalbureau VertaalExperts uw agrarische tekst laten vertalen naar het Chinees, Duits, Engels, Frans, Nederlands, Pools, Russisch, Spaans of elke andere taal.

Terminologie

Doordat uw tekst wordt vertaald door een vertaler met de juiste agrarische achtergrond zullen specifieke vaktermen op de juiste manier worden vertaald. Tijdens het vertalen werken wij met een vertaalgeheugen waarin de gebruikte terminologie wordt opgeslagen. Zo worden bij vervolgopdrachten al uw documenten in dezelfde stijl en met dezelfde agrarische terminologie vertaald.

Dit betekent ook dat al vertaalde stukken tekst niet nogmaals vertaald hoeven te worden. Hierdoor kunnen wij bij grotere teksten vaak aantrekkelijke kortingen hanteren!

De ervaring leert dat veel bedrijven er ook een eigen terminologie op nahouden. In samenspraak met u kunnen wij dan een terminologielijst opstellen. Zo worden in de vertaling precies de juiste woorden gebruikt die bij u en uw klanten bekend zijn. De vertaling past dan goed bij uw bedrijf en zal goed bij uw doelgroep overkomen.

Offerte voor agrarische vertaling aanvragen

Profiteer van 10% introductiekorting