Een website tekst vertalen

U heeft een website laten maken volgens de laatste eisen op het gebied van SEO (zoekmachinevriendelijkheid), de teksten kloppen en het bezoek neemt gestaag toe. Maar u wilt uw business ook buiten de eigen landsgrenzen verder ontwikkelen. In dat geval is het van groot belang dat u de website goed laat vertalen. De professionele en betrouwbare uitstraling van uw website moeten immers behouden blijven.

We zien het vaak: de Nederlandse teksten zijn van uitstekende kwaliteit, maar bijvoorbeeld de Engelse, Duits of Franse variant laat veel te wensen over. Hierdoor loopt u het risico dat potentiële klanten of relaties uw bedrijf of dienst links laten liggen en uiteindelijk voor een concurrent kiezen. Een goede website vertaling is een absolute must als u ook op internationaal vlak mee wilt blijven doen, of gaan doen.

Een professionele native speaker vertaler

De vertaling van uw website wordt bij vertaalbureau VertaalExperts altijd verzorgd door een professionele, native speaker vertaler die is gespecialiseerd in het onderwerp van de tekst. Zo wordt ook het jargon goed vertaald. De ervaring leert echter dat veel bedrijven er ook een eigen terminologie op nahouden. In samenspraak met u kunnen wij een terminologielijst opstellen. Zo worden in de vertaling precies de juiste woorden gebruikt. De vertaling past dan goed bij uw bedrijf en zal goed bij uw doelgroep overkomen.

Onze website vertalers hebben dus naast de nodige kennis over de bron- en de doeltaal ook de benodigde technische kennis. Daardoor weten zij precies hoe een tekst vertaald moeten worden vertaald. Doordat zij zijn opgegroeid in het land van de doeltaal zijn zij ook goed op de hoogte van de cultuur en de gebruiken van het land waarvoor de vertaling is bestemd.

Controle door een tweede vertaler

Omdat een website vertaling foutloos moet zijn wordt deze gecontroleerd door een tweede vertaler. Hij of zij controleert de vertaling op typefouten, spelling, grammatica en of de juiste terminologie is gebruikt. Zo worden eventuele foutjes er nog uitgehaald.

De lezers van uw website zullen de tekst volledig begrijpen en zien dat er aandacht is besteed. Zij zullen zich comfortabel en volledig begrepen voelen. En dat geeft vertrouwen!

Prima service: snel en deskundig. Erg tevreden over de professionaliteit.

Ank Wiggers, Office manager, Unifreezing BV

Lokalisatie

Het van groot belang dat rekening wordt gehouden met lokalisatie. Dat houdt in dat bijvoorbeeld persoonsnamen worden aangepast naar lokale varianten. Maar ook valuta (van euro naar pond, dollar etc.), maten, gewichten en dergelijken kunnen worden aangepast.

In Groot-Brittannië wordt net iets anders Engels gesproken dan in de Verenigde Staten, en het Australisch Engels verschilt weer van het Engels dat in sommige delen van India gesproken wordt. Of op de Filipijnen. De native speaker die uw site gaat vertalen van het Nederlands naar het Engels, is op de hoogte van deze finesses en houdt daar rekening mee. Hetzelfde geldt uiteraard voor het Frans of het Spaans. Het Zuid-Amerikaanse Spaans (los van de verschillen onderling tussen landen daar) is namelijk in sommige opzichten anders dan het Spaans dat in Spanje wordt gesproken. Zoals het Frans in Afrikaanse landen weer verschilt van de taal die in Frankrijk wordt gesproken.

U kunt bij vertaalbureau VertaalExperts uw website laten vertalen naar het Chinees, Duits, Engels, Frans, Nederlands, Pools, Russisch, Spaans of elke andere taal.

Terminologie

Doordat uw tekst wordt vertaald door een vertaler met de juiste achtergrond zullen ook specifieke vaktermen op de goede manier worden vertaald. Tijdens het vertalen werken wij met een vertaalgeheugen waarin de gebruikte terminologie wordt opgeslagen. Zo worden bij vervolgopdrachten al uw documenten in dezelfde stijl en met dezelfde technische terminologie vertaald.

Dit betekent ook dat al vertaalde stukken tekst niet nogmaals vertaald hoeven te worden. Hierdoor kunnen wij bij grotere teksten vaak aantrekkelijke kortingen hanteren!

Offerte voor website vertaling aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan en profiteer van 10% introductiekorting