Meer over de Engelse taal

Het Engels behoort tot de Germaanse talen en is verwant aan het Schots en het Fries.

In mindere mate is het verwant aan het Nederlands, Duits en aan de Scandinavische talen. Het is ontstaan uit de talen van de Angelen, de Saksen en de Juten en is sterk beïnvloed door het Oudnoors van de Vikingen (tussen 800 en 1000) en het Oudfrans van de Normandiërs (vanaf de verovering in 1066).

De grammaticale structuur is Germaans maar er zijn veel woorden ontleend aan het Frans en Latijn. Daarom wordt het Engels vaak een brugtaal genoemd tussen de Germaanse en Romaanse talen. Van de totale Engelse woordenschat is ongeveer 60% ontleend aan het Oudfrans en Latijn.

Met ongeveer 380 miljoen moedertaalsprekers is het de derde taal van de wereld. Ongeveer 220 miljoen mensen spreken het als hun tweede taal. Het fungeert als universeel communicatiemiddel over de gehele wereld.

Wist u dat er veel Nederlandse woorden in het Engels terecht zijn gekomen? Lees het in onze blog “Nederlandse woorden in het Engels“.

Offerte voor vertaling aanvragen

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw vertaling naar het Engels en profiteer van 10% introductiekorting. Wij zullen u snel een scherp geprijsd voorstel met levertermijn toesturen.