Allereerst wensen wij u een gezond, gelukkig en succesvol 2015 toe!

Daarnaast heten wij u van harte welkom op deze eerste blog van het nieuwe jaar en tevens de eerste blog in het bestaan van EWE VertaalExperts.

EWE VertaalExperts bestaat deze maand 10 jaar en daarom leek het ons een extra goed moment om met een nieuw voornemen te starten.

Bij EWE VertaalExperts zijn we letterlijk als vertalers aan de keukentafel begonnen en langzaam uitgegroeid tot een vertaalbureau van betekenis. Tegenwoordig werken we met meer dan honderd professionals, die elk naar hun eigen taal vertalen.

Maar hoe is dat eigenlijk zo gekomen?

Onze allereerste vertaalopdracht was een Nederlandse tekst over watermeters die vertaald moest worden naar het Slowaaks. Deze opdracht was voor een bekende relatie. Nadat de vertaling was geleverd, volgden er al snel nieuwe opdrachten.

Omdat veel internationale bedrijven ook vertalingen naar andere talen nodig hebben, kregen wij ook aanvragen voor vertalingen naar andere talen, bijvoorbeeld naar het Russisch, Spaans of Engels.

Professionele vertalers

Als vertalers wisten wij natuurlijk precies aan welke eisen een goede vertaling moest voldoen. Hierdoor konden wij een solide bestand van professionele vertalers opbouwen die precies voldeden aan een bepaald profiel. De belangrijkste criteria daarbij waren kwaliteit, achtergrond en ervaring. Nu kunnen wij bij de vertaling van elke soort tekst, naar elke taal, de meest geschikte vertaler inzetten.

Meegegroeid

Voor veel van onze eerste klanten verzorgen wij nog dagelijks vertalingen. Maar de wereld is sinds 2005 flink veranderd. Globalisering en de uitbreiding van de EU hebben deuren geopend voor outsourcing en nieuwe afzetmarkten.

Dit heeft ertoe geleid dat veel van deze klanten ook vertalingen naar nieuwe talen nodig hebben. En ook daarin kunnen wij hen voorzien. Wij zijn in de loop der jaren dus echt met hen meegegroeid.

Wij kijken ernaar uit om, in de komende tien jaar, de wereld samen verder te verkennen. Ook hopen wij nog veel nieuwe blogs met u te kunnen delen.

Wie jarig is trakteert

Omdat wij onze verjaardag niet ongemerkt voorbij willen laten gaan, bieden wij 10% korting op vertaalopdrachten in de laatste week van januari (van 26-01 t/m 30-01).

Hopelijk spoedig tot ziens!